We bespreken uw wensen voor het verhaal. U beslist zelf wat er in uw levensverhaal komt en hoe lang of hoe kort het verhaal moet worden. U kunt uw hele levensverhaal op papier laten zetten, maar u kunt er ook voor kiezen om een bepaalde belangrijke of dierbare fase vast te laten leggen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 • Jeugdherinneringen
 • Middelbare school
 • Huwelijk
 • Liefdesleven
 • Reisavonturen
 • Werkzame leven
 • Levenslessen
 • Hoogtepunten
 • Keerpunten

Op basis van ons gesprek en mijn ervaring maak ik een inschatting over:

 • het aantal benodigde interviews
 • het aantal verwerkingsuren
 • het aantal verwachte pagina’s

In overleg kunnen foto’s en andere documenten toegevoegd worden, zoals geboortekaartjes, rouw- en trouwkaarten, diploma’s, brieven, gedichten, liedjes enzovoort.

Deze pakketprijzen zijn een indicatie voor wat het u ongeveer gaat kosten. Vergis u niet; er kan al heel veel tekst op slechts twintig pagina’s staan. Als we overeenstemming hebben bereikt over de inhoud en de kosten van het schrijven van de biografie, krijgt u van mij een opdrachtbevestiging en gaan we zo snel mogelijk van start. Ik kan bij u thuis komen, u kunt bij mij thuis komen, maar we kunnen ook veel per telefoon, Skype, Facetime, Zoom of Teams doen. Verder is het prettig om met regelmaat de interviews in te plannen. Dus een wekelijkse vaste dag en tijdstip heeft de voorkeur.

Zodra uw verhaal klaar is krijgt u van mij een geprint proefexemplaar. U kunt deze dan doorlezen en eventueel correcties of suggesties noteren. U kunt zich bijvoorbeeld bedenken over bepaalde passages. Misschien wilt u bij nader inzien toch uw schoonmoeder iets milder afschilderen of de liefde voor uw kinderen meer benadrukken.

De tekst is klaar, uw verhaal is geschreven. En dan? U kunt kiezen voor een eenvoudige versie op papier, zonder toeters of bellen. Maar u kunt ook kiezen voor vormgeving. Dan gaat het manuscript naar Maryska Morren-Kool van grafisch ontwerpbureau Koolmade. Zij maakt in overleg met u een persoonlijk vormgegeven voor- en achterkant voor uw magazine of boek. Voorbeelden hiervan ziet u hierboven op de webpagina staan. De kosten van vormgeving hangen af van uw wensen. U krijgt van mij altijd de digitale versie in PDF-formaat en één geprint en gebonden exemplaar. Indien u meer exemplaren wilt kan dit tegen een geringe meerprijs.

OVERIGE BEPALINGEN

 1. Het kan gebeuren dat u tijdens het schrijfproces bedenkt dat u meer te vertellen heeft dan u van te voren dacht. We zullen dan in goed overleg moeten beoordelen of dit in mijn planning en in uw budget past. Bij meerwerk hanteer ik een uurtarief van € 55,00.
 2. Mocht u door omstandigheden tussentijds de opdracht toch willen annuleren, dan kan dat. In dat geval worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  De reeds bestede uren tegen het uurtarief van € 55,00.
 3. Een vergoeding voor gederfde inkomsten bestaande uit 50% van het overeengekomen bedrag dat resteert na aftrek van de reeds bestede uren.
 4. De eerste factuur stuur ik na de eerste helft van het schrijfproces en zal 50% van de kosten bedragen. Eventueel overeengekomen meerwerk  en/of reiskosten worden bij de laatste factuur in rekening gebracht.